Aydınlatma Otomasyonu

Bina otomasyon sistemleri; insanlardan bağımsız, önceden belirlenmiş koşul ve durumlarda devreye girerek zamandan tasarruf sağlayıp yüksek verim almaya yarayan binaya entegre sistemlerdir. Bina Otomasyon Sistemleri; bina içindeki bağımsız yapıları tek bir merkezde toplayarak bağıl ısı, enerji, havalandırma gibi ihtiyaçları, yapı içi ve yapı dışı koşullara bağlı otomatik ölçümleyerek, az enerji-çok verimlilik ilkesince otomasyon eder. Böylece, bina içi ortam koşulları sürekli olarak ölçülür ve belirlenen durum korunulur.

Bina Otomasyon Sistemleri; tek bir merkezden kontrol edilebildiği gibi, bina içindeki her bir yapı da kendi içinde ayrıca kontrol edilebilir durumdadır. Kontrolü sağlayan paneller; kablosuz seyyar oldukları gibi, yapının belirli yerlerine sabit montajları yapılarak da kullanılmaktadırlar. Bir ya da birden çok noktaya monte edilerek sabitlenen paneller, dokunmatik ekranları ile kontrol altına alınarak yapıdaki tüm aydınlatmanın tek bir merkezden kullanılmasına olanak sağlar.

Otomasyon sistemlerinde Aydınlatma Otomasyonu; binanın, iç-dış mimari aydınlatma sistemlerini tek bir merkezden zaman, ortam ışık şiddeti ve kullanım koşullarına göre ölçümleyerek enerjiden tam tasarruf ve verim alma olanağı sağlar; böylelikle, kullanımdan kaynaklı hata ve arızaları da en aza indirgemiş olur.

Aydınlatma otomasyon sisteminde; kullanıcıyla yapı arasındaki iletişimi, yapıda kullanılan aydınlatma sistemlerini etkinleştirecek olan akıllı ayarlanabilir hareket ve varlık sensörleri ile uzaktan kontrole imkân veren LCD duvar modülleri sağlar. Kontrol panelleri; yapıyı, kullanıcının önceden belirlemiş olduğu ya da otomasyonun, yapının ortam ve kullanım alışkanlığına göre aydınlatma programını düzenleyerek minimum enerji-maksimum verimliliğe göre ayarlar. Bu durumda, hem yapının kullanım ömrü uzatılmış olur, hem de kullanıcının zamandan tasarrufu sağlanılarak, beklenmedik yapı onarımlarından korunulmuş olur.

Akıllı anahtarlar ve kontrol panelleriyle, kullanıcının isteğine göre belirli senaryolar uyarlanarak (yemek modu, uyku modu, müzik modu, eve geliş ve gidiş modu, güvenlik modu vb.) aydınlatmaya tam erişim sağlayan Aydınlatma Otomasyonu, yapı içi konfor sağladığı gibi, yapının, gece herhangi biri eve yaklaştığında, önce yakın, daha sonrasında ise tüm noktalardaki güvenlik aydınlatmalarını aktif hale getirerek korunurluğunu da üst düzeye çıkarır; böylece kullanıcının güvenli ortamını muhafaza etmiş olur.

Aydınlatma Otomasyon Sistemleri`nin Faydaları

 Zamandan ve enerjiden tasarruf sağlar.

Tüm aydınlatma sistemlerini tek bir kontrol merkezinden yönetmeye olanak sağlar.

 Önceden belirlenmiş uyku modu, sabah modu, yemek modu, müzik modu, eve geliş ve gidiş modu, güvenlik modu gibi ayarlanabilir senaryolar sayesinde, kolay kullanım imkanı sağlar.

 Hareket dedektörleri ile doğru zamanda ve doğru yerde aydınlatma sağlayarak, enerji tasarrufunu maksimuma çıkarır.

 Yapı dışındaki ışığın şiddetine göre (Güneş ışığının açı ve konumuna bağlı) yapı içindeki aydınlatma sistemine otomatik olarak, aç ya da kapa komutu verilebilir.

 Aydınlatma Otomasyonu`nun, diğer otomasyon sistemleriyle (havalandırma, ısı, enerji vb. otomasyonlarla) entegre şekilde çalışmasına izin verilerek kullanıcının konfor alanı sürekli olarak güncel tutulur ve korunur.

TOP